lauantai 3. tammikuuta 2009

Internetti loytyi!

3.1.2009 Base camp, lepopäivä

se ei ole perusleiri eikä mikään josta ei internettiä löydy, ja silläpä sellainen täältäkin löytyy. Voidaan siis antaa Tiedottaja-Tonille vapaapäivä ja naputella tarinat ihan itse. Kuvia ei taideta saada matkaan, mutta tekstit sentään ehkä.

Nyt on lepopäivä, ohjelmassa siis ukkojen ja varusteiden huoltoa. Se tarkoittaa oikeasti suureksi osaksi levyttämistä teltassa. Onneksi Pjeterin kolvaama aurinkopaneeli-akku-diodi-häsläkkä toimii kuin Inkan vessa, näin lepopäivänä on rockrock kun satelliittipuhelimiin, poppikoneisiin ja muihin tuiki tarpeellisiin vuorikiipeilykihveleihin riittää virtasta. Way to go Pjeter

2.1.2009 Base Camp Plaza De Mulaz 4300m

Reissun ehkä etukäteen pelätyin päivä on takana ja retkikunta onnellisesti perusleirissä. Reilu 7 tuntia tuhrattiin n. 1100 nousumetriin ja korkeutta saatiin lisää n. 900m. Joet olivat suht kuivat joten ylityksissä ei suurempia ongelmia. Juomavesikin riitti tälläkertaa hyvin.

Etukäteen muulikyydillä lähetetyt kamat löytyivät perillä odottamassa. Sen verran kovaa kyytiä oli tosin ollut että 2 litran polttoainepullo oli hieman rikkoontunut ja siten tyhjentänyt itsensä untavatakkien täytteiden sekaan.

Vaatteista aika-ajoin pölähtävän kipakan aromin lisäksi retkikunnalla oli edessä hetkellinen big problem, bensa ei riitä loppureissuksi, ei sitten millään lihaksilla. Mutta eipä hätää, nopeiden neuvottelujen jälkeen Jussi sai vaihdettua kolme kansteria kaasua kahdeksaan smirnov-paukkuun. Mistä lie mies vodkapullon kaivoi, kätköistään jostain... Kovaa valuuttaa tuo votkuli jokatapauksessa.

Retkueella lievää hedaria ja perusripulointia, eli kaikki kunnossa ja homma etenee jämptisti suunitelman mukaan.

Ilta-arvot; happisaturaatio 73, lepopulssi 92

1.1.2009 Confluencia day 2

Uusivuosi vaihdettiin melko railakkaan juhlinnan keskellä, retkikunta tosin osallistui makuupusseista käsin. Aamulla koitti uusi vuosi ja uudet kujeet kun lähdettiin ensimmäiselle kunnon sopeutumisnousulle kohti Aconcaguan eteläistä seinää ja plaza francaa. Reilu kuuden tunnin urakka n.800 nousumetriä reiluun 4000 metriin teki tehtävänsä - armoton hedari merkkinä siitä että kroppa löysi korkeuden johon ei olla vielä aivan valmiita. South Wall on aika kunnioitusta herättävä ilmestys, kannattaa käydä katsomassa! Saatiin myös uusi ystävä Buenos Airesista joka saatettiin plaza francan hoodeille.

Jos olo suo ja sää sallii niin aamulla lähdetään siirtymään kohti Plaza De Mulaksen perusleiriä. Edelliseltä yritykseltä tästä legistä on jäänyt pahat muistot, matka on loputtoman pitkä ja jos on liikaa rojua messissä ja/tai vesi lopppuu niin se on jäätävä välille yöksi.

Säästä puheen ollen, jo näin alhaalla acuancan säätilat osoittavat jälleen mistä on kyse. Pitkin päivää ollut aivan kummaa keliä; tunnin sisällä paita pois, myrksy, lumisade, paita pois...

Happisaturaatio 82, leposyke 90 (make)

31.12.2008 Confluencia 3400m.

Kansanllispuiston portilla leimat lupalappuihin, paskapussit kainaloon ja menoksi. Saavuttiin confluencia "sopeutumisleiriin" n. klo. 13.00, matka kansallispuiston portilta kesti 2.5h, nousumetrejä 500. Iltapäivällä lyhyt 1h/100m sopeutumishaikkaus + boulderointia (vaikeeta ja raskasta, ei tullut mitään)

happisaturaatio 78, lepsyke 91 (Make)

4 kommenttia:

  1. :) ..jee, ei se oo matka eikä mikään, jos ei hieman vaikeuksia löydy ja kapuloita kulkeudu rattaisiin, onneksi asiat tuppaavat selvitä aina :) ..onnea siis vielä yhdestä etapista, kerätkäähän voimia ja hyvä, että noita jussin "oravannahkoja" oli kassin pohjalla..

    -J-

    VastaaPoista
  2. Kyllähän tuo Juppe on melkoinen kauppa- ja kielimies. Seuraavalla kerralla ette kanna sinne mitään, paitsi ehkä parit kalsarit ja reppu täyteen erityiskuivaa valkkaria koskenkorvan laaksosta.
    Toisaalta sinne ei kai tarvi enää tämän keikan jälkeen mennä kun huipulla on sitten jo käyty, vai?

    VastaaPoista
  3. Kyllä jussi osaa järjestää hienot pirskeet
    pelkällä kaasulla... ja lipeä kieli on tunnetusti
    tehnyt hyvää tulosta joka rintamalla, kyllä
    sen tietää kaikki naisetkin...

    VastaaPoista
  4. Kyllä on Make sun kunto laskenut melko paljon kun leposyke jo noin korkealla ! ;)

    VastaaPoista