maanantai 5. tammikuuta 2009

5.1.2009 Cumbre Bonete ja Suomalaisen terveydenhuollon paiva

Retkue teki tänään hienon nousun Boneten huipulle, 5005 metriin. Reissu saattoi sopeutumisnousuksi olla aavistuksen raskas, mutta ehdottomasti sen arvoinen.

Tänään käytiin myös lekurissa anomassa että päästäisi jatkamaan matkaa. Ja syystä siitä tahdommekin omistaa tämän päivän suomalaisellen terveydenhuollolle joka on retkikuntaa jeesannut. Suurkiitokset siis Tapiolan hammashuollolle siitä että nautimme täällä kiinteää ruokaa, diplomi-kemisti Kaisalle pillerilogistiikasta sekä Puuhapetelle mielialaa (muunmuassa) nostattavista lääkemääräyksistä, neuvoista, ohjeista sekä reaaliaika konsultaatiosta.

Paikallispuoskarilta tuli jyrkkä ehkä, Jupen (80) ja Maken (79) saturaatiosta vähän mutinaa mutta antoi luvan kuitenkin. Jaska porskuttaa omilla lukemillaan 93... Kaikilla verenpaineet saatu kohdalleen, kellään ei yli 140... Eli ellei yö muuta tilannetta niin aamulla lähdetään yläleireilemään


4.1.2009 Camp 1 vierailu. 5050m




Vietiin muonaa, polttoainetta ja muuta ylimääräistä roipetta ykkösleiriin eli Plaza Canadaan. Sitten nopea paluu perusleirin turvaan. 670 korkeusmetrin reissuun meni viitisen tuntia. Olo on yhä melko tukala jos jotain yrittää tehdä, mutta C1 vierailu sujui kuitenkin hyvin aikataulussa joka lupaa hyvää jatkon kannalta.

Huomenna pitää olosta riippuen joko huilata tai tehdä sopeutumisnousu johonkin lähihuipuista. Sitten Tiistaina onkin aika jättää perusleirin mukavuudet lopullisesti ja siirtyä ykkösleiriin.

Happisaturaatio 77, lepo 79 (make. Hidas on saturoinnin taival kohti normaalia)
Jake; saturaatio 86
jussi; ei vieläkään lukemia




3.1.2009 base camp

Iltapäivällä pieni jäätikkötreeni, jäärautojen testailua ja sen semmoista. Ei pysty paljon mitään tekemään, sen verran helposti huohottaa ja pulssi heti tapissa kun ryhtiään oikaisee... Onneksi lumisade, rakeet ja ukkonen pakottivat telttalevyttämiseen. Repusta löytyi Happy Mealin joululahjaksi antama erittäin hämäräperäinen "kirja" josta saikin iloa ja ihmetystä loppupäiväksi.

Ylhäällä oli tänään aika kurjat kelit, ei kai isommin onnistuneita huiputuksia ja yksi Sveitsiläinen lähti kopterilla kotiin perin huonossa hapessa..

Happisaturaatio 75, lepo 92 (make)



Jussi jaatikkoharjoituksissa

2 kommenttia:

  1. Huh huh teittii, pitäkäähän lukemista huolta ja toisistanne huolta. Jussin askel tosin näytti ainakin vakaalta :)
    Hyvä kun ehditte / pystyitte päivittämään kuulumisia, ehti jo kylmä hiki nousta täällä kotonakin otsalle. Ei oikein kykene oikeesti kuvittelmaan miltä noi lukemat tuntuvat ihan livenä. Yrittäkäähän pysyä kunnossa.
    -j-

    VastaaPoista